Vegansk karamel tærte

Ingredienser

BUND:

130 g mandler

30 g kokosmel

8 bløde dadler

2 spsk. kakao

2 spsk. agavesirup

1-2 spsk. mandelmælk

¼ tsk. flagesalt

1 tsk. vaniljepulver

 

SALTET DADELKARAMEL:

200 g dadler uden sten

1,2 dl mandelmælk

2 spsk. mandelsmør

2 spsk. kokosolie

1 tsk. vaniljepulver

½ tsk. flagesalt

 

CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:

1,2 dl kokosfløde (den hårde del af kokosmælken)

100 g mørk chokolade min. 70 %

1 drys salt




Fremgangsmåde

BUND:

Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor eller blender, til den er samlet og fin.

Tryk det jævnt ud i en springform beklædt med bagepapir, så du nemt kan tage tærten ud igen. Jeg klippede i bagepapiret, så siderne blev beklædt med lange strimler af bagepair. 

Sæt bunden på køl imens du laver karamellen.

 

SALTET DADELKARAMEL:

Kom alle ingredienserne til karamellen i en blender eller foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.

Spred karamellen ud over bunden og stil den på køl i 1 time.

 

CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:

Kom det stive fra en dåse kokosmælk i en gryde og smelt det ved lav varme.

Tilsæt chokoladen lidt ad gangen og rør i det indtil alt chokoladen er smeltet.

Fordel chokomoussen henover karamellen.



Stil den på køl i min. 1 time inden den serveres.



Drys evt. med lidt flagesalt.

Ingredienser

Carla <3