Boller i karry LCHF 4 portioner

Kødboller
400 g hakket kyllingekød
1 stort løg
1 squash
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk. HUSK
2 l. vand med 2 spsk. Herbamare bouillon i
lidt peber
2 tsk. salt

Karrysovs
1 æble
1 stort løg
1 lille sød kartoffel (altså de røde aflange kartofler, ikke bare en almindelig kartoffel, du synes ser sød ud).
2 gulerødder
2 spsk. karry
5 dl af den kogefond kødbollerne er kogt færdig i
Et skvæt fløde efter smag
Persille eller koriander til anretning

Bagt blomkål
1 stk. blomkålshoved

Ingredienser

Start med at tænde for ovnen på 200 grader.
Sæt vand over til kødbollerne.
Riv squash, løg, æble og ingefær
Tag det du har revet, og kram det i dine hænder, så du får det meste væske ud.
Pres hvidløg
Bland det hele med kyllingekødet og HUSK. Jeg bruger altid hænderne, da det er lettest.

Skær nu blomkålen ud i små stykker, og bag dem uden olie men med lidt salt på. De skal have 30 min.

Tilsæt bouillon til det kogende vand.
Lav små kødboller med en ske, og læg dem ned i vandet i takt med at du former dem.
Lad kødbollerne koge sammen i 10 min. det gør ikke noget at de første du formede, får lidt længere.

Skær tern af æble, løg, sød kartoffel og gulerødderne, og steg dem i en dyb pande/wok til de netop tager farve. Husk at tage kødbollerne op, efter 10 min. og gem vandet. Husk også at se til blomkålen. Tilføj 4 suppeskeer vand fra gryden med kødbollerne i. Vandet er fyldt med gelatine fra kødet, som er med til at give saucen smag og en god konsistens. Så frygt ej for det lidt overraskende aspekt i retten her. Lad det koge i 5 min. Blend nu saucen, så den bliver helt blød og ensartet. Hæld den op i gryden igen, og kog op sammen med fløde. Hæld til sidst de færdigkogte kødboller op i saucen, og bland det sammen. Anret med blomkål under og krydderurter og peber på toppen.

Carla <3

Om Carla

Abonnement

Lydfiler

Livestream

1:1 coaching

© 2020 

by Carla Mickelborg

Spørgsmål & udmeldelse