Asparges med laks og garnish

Opskriften er til en person, med overskud af pesto, som kan gemmes på glas til grøntsags dip en anden dag-

Et bundt asparges
Lidt olie til stegning
1/2 avocado

2 spsk skyr
Dild
Citronskal øko
Citronsaft
Salt og peber

1 laksefilet ala den der er billede af her, fordi de ikke er så salte og røgede i smagen som almindelig røget laks

Pesto
Et bundt koriander
3 spsk trøffelolie (jeg bestilte en på Nemlig.com fra Pastariget, som de kalder en pesto, men det er altså bare olie med salt i. Mængden og intensiteten i smagen passer perfekt til denne cremede pesto).
1 dl. olie
200 g. mandler
lidt salt
saften fra 1/2 citron
50 g. parmesan hvis du vil have det i - ikke nødvendigt

Blend det som du ønsker, her har jeg blendet den helt fin.

Fremgangsmåde

Lav først pestoen.
Steg aspargesene i lidt olie til de er blevet gyldne.
Imens de steger blander du skyr dressingen i en frostpose eller sprøjtepose, med citronskal, og citronsaft fra en halv citron. Samt salt og peber.
Når aspargesene er færdige liner du dem op på en tallerken, og placerer laksefileten i tykke skiver lidt tilfældigt. Oven på hvert stykke sprøjter du først lidt skyrdressing på, og så lidt pesto som jeg også påførte med sprøjtepose. Så en lille skive avocado og lidt dild. Drys med peber og salt.

Det var det! God appetit :)

Ingredienser

Jeg elsker bare laks! Og denne type er min favorit. Hvis du slet ikke kan lide røget smag, så kan jeg også anbefale at købe helt frisk laks i Meny, hvor de har Færøsk laks, som stort set fri for tungmetaller, så man kan spise den helt rå. Det anbefales at man fryser fileten først, men ærligt, så gør jeg det ikke. Fiskehandleren kan se om der skulle være orme i laksen, som er det man sikre sig at der ikke er, hvis man fryser den først. Konsistensen ændrer sig bare ret meget når den har været frossen, synes jeg.

Carla <3

Om Carla

Abonnement

Lydfiler

Livestream

1:1 coaching

© 2020 

by Carla Mickelborg

Spørgsmål & udmeldelse