Pokébowl med laks
1 portion sushibowl
Kcal: 495
Ingredienser
100 g fersk laksefilet eller marineret kød (se opskriften her).
30 g sort quinoa
1 dl edamame
1 dl fintsnittet lilla spidskål
1 forårsløg
1 dl finhakket agurk
1 spsk tangsalat
1 spsk syltet ingefær
0,5 lille avokado
Tilbehør
1 tsk sort sesam
1 lime
2 spsk soyasauce
friske koriander
Evt. 1 rødløg kogt op i 5 min i en blanding af 1 dl. eddike og 2 spsk. sukker.
Fremgangsmåde
Kog quinoa efter pakkens anvisning. Lad den afkøle og overhæld med 1 spsk soyasauce.
Fjern skind fra laksefileten og skær den i grove tern. OBS! Laksen skal være frosset ned i min. 24 timer forinden brug.
Snit spidskål fint i strimler, skær agurk i tern og snit forårsløg fint. Fjern stenen fra avocadoen og frigør fra skræl. Skær avocado i skiver.
Anret quinoa i bunden og top med laks, agurk, avocado, edamame bønner, tang, syltet ingefær og lilla spidskål.
Pynt af med sesamfrø og pres lime og soyasauce udover til sidst.
Jeg kan også anbefale at du laver en lidt tyndere udgave af min peanutdressing, og bruger den til at hælde over risene. Se opskriften her.
Jeg elsker sushi! Og pokébowl er den perfekte måde at få den gode smag, uden at blive overmæt og fyldt med sukkermarinerede ris, som gør mig oppustet og træt. Det vi vil nu er jo at booste vores tro på os selv, og indse, at rigtig mad kan give os den indre fred og kærlighed, som får os til at ramme vores ideelvægt og giver os en sund, glad og stærk krop.
Nyd denne hjemmelavede pokébowl eller køb en fra de mange gode steder omkring i byen. Og hvis du ikke kan finde færøsk laks, så kan du sagtens bruge laks som er varmet op. Jeg elsker bare rå fisk! Du kan også bruge rejer eller tun, som indeholder lidt mindre energi end laks, så her kan du bruge 150 g. i stedet for 100.