Om Carla

Abonnement

Lydfiler

Livestream

1:1 coaching

© 2019 

by Carla Mickelborg

Spørgsmål 

Grøn sommerrisotto med friske ærter

1 portion ærterisotto

Kcal: 500

Ingredienser

75 g risottoris

100 g ærter

½ stk medium løg

1 fed hvidløg

½ dl hvidvin

6 dl vand

1 tsk grøntsagsboullion

3 spsk parmesanost, revet

½ citron

Salt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Sautér i en gryde i lidt olie i et par minutter. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe i 5 minutter. Tilsæt risottoris, vand og grøntsagsboullion.


Lad det koge op, under omrøring til risene er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt gerne mere vand, hvis det er nødvendigt.

 

Tag 25 g af ærterne fra og blend dem med 3 spsk vand, gem dette.

 

Et par minutter inden servering tilsættes parmesanost og ærter – rør forsigtigt rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Servér og pynt af med friske krydderurter, fx estragon.

Risotto er nok en af de mest lækre ting jeg kender. Og tidligere også en af de ting jeg undgik, fordi jeg ved hvor energitæt de kan være. Men nu hvor vi jo er på denne nydelsesrejse sammen - skal vi ikke snydes for denne skønne ret. Lidt men godt - er det vi vil opleve til aften. Og kunsten er seriøst bare at nyde den. Hver en bid. Nærvær imens du spiser. Så vil du opleve, at mætheden når at indtræffe før dit behov for at føle dig overmæt kommer snigende, eller hvad dit mønster med mad er. Jeg håber du kan lide retten, ellers kan du jo altid variere ingredienserne med fx. svampe eller asparges.

Carla <3