Om Carla

Abonnement

Lydfiler

Livestream

1:1 coaching

© 2019 

by Carla Mickelborg

Spørgsmål 

Fiskefrikadeller med tatarsauce og squashsalat

1 portion fiskefrikadeller (2 stk) med tatarsauce og squashsalat

Kcal: 470 pr. portion

Ingredienser

Fiskefrikadeller (12 stk)

800 g torskefilet

1 løg, finthakket

1 æg

1 spsk mel

½ dl mælk

1 spsk salt

1 tsk friskkværnet peber

 

Squashsalat
150 g squash

10 hasselnødder

1 spsk olie

1 spsk eddike

salt og friskkværnet peber

6 cherrytomater

 

Tatarsauce

1 tsk mayonnaise

1 spsk cremefraiche, 18%

1 tsk citronsaft

Salt og friskkværnet peber

Friske urter: dild, purløg og estragon

 

Fremgangsmåde

Kør torskefilet gennem en kødhakker (få evt. din fiskehandler til dette), og rør det herefter sammen med finthakket løg, æg, mel, mælk samt salt og friskkværnet peber. Lad farsen hvile i minimum 30 minutter.

 

Tilberedning af fiskefrikadeller

  1. Form 12 frikadeller og steg dem i ovnen, hvis du vil undgå for meget smør/olie. Tænd ovn på 180° og bag dem i 15-20 minutter, til de er gennemstegt.

  2. Form 12 frikadeller og steg dem på en varm pande i 2 spsk smør, i 2-3 minutter på hver side, til de har en sprød og gylden overflade. Kom dem herefter i ovnen i 6-8 minutter ved 180°.

 

Riv squash fint på et mandolinjern. Halvér cherrytomater. Rist hasselnødder på en tør pande, til de har taget farve. Hak dem groft. Vend squash, nødder og tomater med en dressing af olie, eddike samt salt og peber.

 

Tatarsauce laves ved at røre alle ingredienser sammen.

 

Servér to fiskefrikadeller med squashsalat samt tatarsauce.

De her fiskedeller er Så gode! Faktisk er fiskefrikadeller en af de ting jeg næsten altid har i mit køleskab, som et lille mellemmåltid, når jeg ikke lige følger denne plan. Så det kan du jo tage med dig når de fire uger her er ovre. Nu vil jeg anbefale dig at fryse de resterende deller ned, så du kan bruge dem i næste uge eller i weekenden. Og så bare nyde de to du får nu. Tanken om, at der er en dag i morgen, og at jeg ikke behøver at overspise, fordi jeg ikke lige ved hvornår næste måltid er - gør mig tryg. Og det er den følelse vi vil have frem. Du behøver kun denne mængde mad for at opretholde dit energi niveau. Så prøv det i dag, og slut fred med behovet for at spise mere end du behøver. 

Carla <3