Tærte med broccoli og bacon

Kcal: 495 pr. stykke. Opskriften giver 4 portioner. De resterende 3 stykker kan nedfryses og gemmes.

Ingredienser

Tærtebund
100 g fuldkornshvedemel

100 g hvedemel

½ dl vand

1 tsk salt

50 g olivenolie

 

Fyld
125 g bacon i tern

200 g broccoli

3 æg

1 rødløg

1 dl mælk

100 g hytteost

salt og friskkværnet peber

1 spsk revet muskatnød

1 tsk salt

 

Fremgangsmåde

Alle ingredienser til tærtebunden ældes godt sammen. Tilføj gerne et par ekstra spsk vand, hvis tærtedejen ikke er smidig nok.

 

Rul dejen ud med en kagerulle. Placér dejen i en form på ca. 20-25 cm og brug dine hænder til at presse dejen ud i formen og op ad kanterne. Stik små huller med en gaffel, og forbag bunden i ca. 7 minutter ved 180° varmluft. Lav imens fyldet klar.

 

Broccoli skæres i mindre stykker. Hæld kogende vand henover og lad det trække i 5 min. Hæld vandet fra. 

Pil rødløg og skær i det i både. Fordel løg og broccoli på tærtedejen.

I en skål piskes æg, salt, hytteost og muskatnød sammen. Hæld det over broccolien og fordel til sidst baconstykker ovenpå.

 

Bag tærten i en forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter, på 180° til æggemassen har sat sig, og baconen har taget farve.

 

TIP: Tærten kan fryses ned.

Jeg indrømmer blankt, at jeg synes det er pænt svært kun at spise et stykke tærte.. Især når den smager så godt som den her! Men helt ærligt - så bliver man faktisk mæt af dette ene stykke. Og hvis du en dag ikke gør det, så spis en frisk salat til, og vid, at det er det din krop har brug for i dag. Lad aldrig aldrig regler overskygge for din indre stemme. Bare husk, at giv dig selv tid til at lytte til den, og tid til at mærke om du virkelig er mere sulten, eller om du bare har brug for at beskæftige din mund. Nyd tærten bid for bid, og forkæl dig selv med massage eller måske skal du have lavet negle i dag? Husk på, at forkælelse kan være andet end mad, og husk på, at følelsen af at være overmæt aldrig vil give dig samme tilfredsstillelse, som bare at spise det du elsker, i en moderat mængde med stor nydelse. 

Carla <3