Om Carla

Abonnement

Lydfiler

Livestream

1:1 coaching

© 2019 

by Carla Mickelborg

Spørgsmål 

Vegansk karamel tærte

1 stykke på størrelse med 1/10 af tærten

Ingredienser

BUND:

130 g mandler

30 g kokosmel

8 bløde dadler

2 spsk. kakao

2 spsk. agavesirup

1-2 spsk. mandelmælk

¼ tsk. flagesalt

1 tsk. vaniljepulver

 

SALTET DADELKARAMEL:

200 g dadler uden sten

1,2 dl mandelmælk

2 spsk. mandelsmør

2 spsk. kokosolie

1 tsk. vaniljepulver

½ tsk. flagesalt

 

CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:

1,2 dl kokosfløde (den hårde del af kokosmælken)

100 g mørk chokolade min. 70 %

1 drys salt

Fremgangsmåde

BUND:

Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor eller blender, til den er samlet og fin.

Tryk det jævnt ud i en springform beklædt med bagepapir, så du nemt kan tage tærten ud igen. Jeg klippede i bagepapiret, så siderne blev beklædt med lange strimler af bagepair. 

Sæt bunden på køl imens du laver karamellen.

 

SALTET DADELKARAMEL:

Kom alle ingredienserne til karamellen i en blender eller foodprocessor og blend det helt jævnt og cremet.

Spred karamellen ud over bunden og stil den på køl i 1 time.

 

CHOKOLADE MOUSSE TOPPING:

Kom det stive fra en dåse kokosmælk i en gryde og smelt det ved lav varme.

Tilsæt chokoladen lidt ad gangen og rør i det indtil alt chokoladen er smeltet.

Fordel chokomoussen henover karamellen.

Stil den på køl i min. 1 time inden den serveres.

 

Drys evt. med lidt flagesalt.

Jeg lavede denne tærte første gang for nogle af mine veninder, som ikke spiser det ene og det andet. De elskede den! Derfor lavede jeg den også i Til middag hos, og jeg håber snart du vil gøre det samme. Den er fuldkommen lækker! Og kan fryses ned og tøs op, så du kan gemme den til de dage hvor du har lyst til lidt sødt.

Carla <3