Om Carla

Abonnement

Lydfiler

Livestream

1:1 coaching

© 2019 

by Carla Mickelborg

Spørgsmål 

elsk

dig

selv

- giv slip , uge 3/4

I denne uge vil jeg præsentere jer for det mest effektive konfliktløsende system, jeg nogensinde selv har prøvet: The work, udviklet af Byron Katie. Det var min mor, der på den GOALS coach uddannelse jeg er ved at tage, introducerede det for mig. Og oplevelsen med at besvare spørgmålene, har ændret nogle helt grundlæggende negative overbevisninger i mit sind. Derfor skal du selvfølgelig lære spørgsmålene at kende, så du også kan få forløst de konflikter, som ind til nu har synes umulige at give slip på. Herunder er en video, hvor jeg gennemgår spørgsmålene med min veninde Malene, så du kan se hvordan du selv kan gribe processen an. 

SØNDAG

 

I dag skal du se på den liste du skrev i lørdags med de konflikter, som du ikke har kunne give slip på, selvom du satte ild til dem. Hvis ikke der kom noget op i lørdags, så tænk efter nu. Hvad nager dig igen og igen? Hvem i dit liv bliver ved med at skabe problemer for dig, og får dig ud af din gode energi og intentioner om at leve et lykkeligt liv?  Det er de mennesker, og disse konflikter opgaven i dag skal hjælpe dig med at forløse. 

THE WORK

Du kan downloade arbejdsarket fra Byron Katie her og printe det ud, eller løse spørgsmålene herunder.

1) I denne situation, hvem gør dig vred, forvirret, ked af det eller skuffer dig, og hvorfor?
Hvad er det ved dem, som du ikke kan lide? Her skal du være grov, barnlig og smålig i din formulering. Jeg er vred/frustreret/ked af etc. _____________ på

(navn) _____________ fordi:

 

2) I denne situation, hvad skal de ændre, for at du kan være glad? Jeg vil have at (navn) _____________ skal:

 

3) Hvilke råd kan du give (Navn)? _____________ burde/burde ikke:

4) Hvad behøver de at gøre for at du kan være lykkelig? 
Jeg har brug for at
(Navn) _____________ skal:

5. Hvad synes du om

ham/hende i denne situation? Lav en liste. (Det er i orden at være smålig og fordømmende).

6. Hvad er det ved denne person og situation, du aldrig ønsker at opleve igen?

Jeg ønsker aldrig nogensinde at: 

 

Stil spørgsmål til hvert af dine udsagn ved at bruge de fire spørgsmål fra The Work, der står herunder. For at vende udsagn nr. 6 om, udskiftes ordene jeg ønsker aldrig nogensinde... med jeg er villig til... og jeg ser frem til...

De fire spørgsmål

Eksempel: Paul løj overfor mig.

1. Er det sandt? (Ja eller nej. Hvis nej, gå til spørgsmål 3).
2. Kan du virkelig vide, at det er sandt? (Ja eller nej).
3. Hvordan reagerer du, hvad sker der, når du tror på den tanke? 4. Hvem eller hvad ville du være uden tanken?

Vend tanken om.

Jeg løj overfor mig selv.
Jeg løj overfor Paul.
Paul løj ikke overfor mig. Paul fortalte mig sandheden.

Mens du ser situationen for dig, overvej hvordan hver omvending kan være lige så sand eller sandere.

Få hjælp

Hvis oplever, at denne proces er for voldsom at gå igennem alene, anbefaler jeg dig at booke en coach session hos min mor her.

Som i sidste uge, starter vi her søndag med at løse en opgave, som vi vil bruge resten af ugen på at øve os i at acceptere og blive gode venner med. Vær tålmodig med dig selv, og husk på, at du er i en god og dyb proces. Så ros dig selv for hvor du er, og vid, at hver dag bliver du lidt bedre end i går, til at elske den du er.

- Carla Mickelborg

MANDAG

 

Det er tid til at vinke endeligt farvel til de gamle minder og tanker, som ikke længere er virkelige, men kun tanker. For at kunne give plads til alt det nye du ønsker at komme i gang med og lykkes med, bliver vi nød til at beslutte os for at kysse vores gamle tanker farvel. Du behøver ikke være vred på dem, for det var jo bare det du troede på dengang, som bragte dig hertil. Stop med at genleve det du har skabt, ved at mindes fortiden, og hold premiere på dagen i dag - hvor alt er muligt. Hver gang en forstyrrende tanke dukker op i dag, kan du sige: Tak fordi du kom, men jeg er lige midt i noget andet. Vælg bevidst. Kys tanken, den dårlige samvittighed og selvmedlidenheden farvel, og fortsæt med det du elsker at lave - i frihed og glæde. Husk at du kan stille evt. spørgsmål i facebookgruppen, som jeg besvarer i aften kl. 20.00 på Instagram

TIRSDAG

 

Du kan ikke gøre som du plejer, og forvente at en forandring vil ske. Du er skabt i kærlighed, ingen i denne verden har det du har. Så tro i dag på, at ligegyldigt hvad andre tillader sig at sige til dig, har du også magten til at være ligeglad. Tag det som et kompliment, at de taler om dig. De taler om folk som gør en forskel, som står op for sig selv. Og du løber dit eget løb, mod din skæbne. Hvad de tænker om dig, er ikke din business. Sørg for at omgiv dig med mennesker som du elsker, og som du kan lære af og I sammen løfter hinandens energi. Vær' aldrig bange for at sige farvel til de venner, som ikke gør der. Venner du havde brug for før du lærte at elske dig selv, er muligvis ikke dem du har brug for nu. Det er der intet ondt i. Vær' fri til at vælge din lykke, frem for alt. Du behøver ikke overbevise nogen om at du er værd at elske. Det der i sandhed tilhører dig, vil altid være dit.

ONSDAG

 

Vi ved hvor stor effekt vores tanker har på vores ve og vel. Et grin kan stoppe brat, når man kommer i tanke om ens dårlige samvittighed eller ens selvtillid kan forsvinde som dug fra solen, så snart man træder ind i et rum med mennesker, men ikke føler sig tryg ved. Ved at minde os selv om, at intet der sker udenfor os selv, er andres skyld. De er blot budbringere af det tankemønster, du bliver nød til at give slip i. Det kan synes uretfærdigt, eller direkte irriterende, for der er jo bare mennesker som ikke opfører sig ordenligt. Og ja, det er der. Men sandheden er, at de ikke var i dit liv, hvis ikke det var fordi du skulle lære at tro på bedre tanker om dig selv. Det er ligesom når man opdrager børn; de gør ikke hvad der bliver sagt, men hvad de ser, deres forældre gør. Så fidusen til at få et godt liv, er faktisk at tænke tanker om - og behandle dig selv, som du ønsker andre skal. Derfor skal du i dag prøve at slutte fred med dig selv, og bare gennemleve det drama du har skabt omkring dig. Hold hovedet højt, fokuser på dit mantra, og vid, at du nu sår frøene til en lys fremtid, uden disse konflikter. Glæd dig over, at du er så godt på vej.

TORSDAG

 

I dag skal vi øve os i at lade andre mennesker være som de er, og selv være som vi er. Jeg har selv brugt mange år på at være irriteret på min mor, fordi hun tillod sig at holde fast i sine beslutninger og meninger, uden at fravige. Og at hun ikke ville lade mig hjælpe hende med ting, jeg troede ville gøre hende lykkeligere. Det var først da jeg besluttede mig for, at måske vil hun ikke de ting jeg havde foreslået hende. Måske bliver hun et lykkeligere menneske af at gøre lige netop de ting hun gør, uanset hvor forkert jeg skulle synes de er. Jeg lavede "The work" med min mor, og fandt ud af, at hvis jeg ønsker at hun skal være lykkelig, skal jeg lytte og ikke antage alt muligt. Og hun skal have lov til at have sin mening. Det er ikke min business. På den anden side af spørgsmålene ligger der en kæmpe forløsning i at kunne se sine elskede familiemedlemmer, veninder etc på den måde. Det er for mig at se kærlighed. Når vi ikke vil ændre andre, men bare elsker dem. Øv dig i at se folk med kærlighed i dag. Se det allerbedste i dem, sig det til dem, og vid at selv din sure chef kan indeholde nye sider, når du lyser med in kærlighed.

FREDAG

 

At slå dig selv i hovedet, fordi du stadig ind imellem lader dig forstyrre af gamle ukærlige tanker eller lader dig irritere af andre folk, er blot mere vand på den destruktive mølle. Brug i stedet dine tanker i dag på at rose dig selv for at blive mere og mere vågen og bevidst over, hvad du tænker dag for dag. Så selvom du fangede en "forkert" tanke, er det kun en god ting du opfattede den, og ikke bare blev ved med at tænke på den, og lade den ødelægge hele din dag. Vi er ved at løfte vores bevidsthed, og det arbejde du gør nu, vil din hjerne aldrig glemme. Så sig dit mantra i dag i spejlet, se folk omkring dig med kærlige øjne, og vid, at vi er alle forbundet. 

LØRDAG

 

Kan du tro dine egne øre! For 22 år siden sagde jeg til en pige, at hendes hoved ligende et æg. For et par år siden mødte jeg hende, og hun fortalte mig, at det havde givet hende mindreværdskomplekser lige siden. Dårlig samvittighed er endnu en af de ting, som fraholder os fra at bruge vores energi kontruktivt til fremdrif.  Hvis jeg havde ladet min dårlige samvittighed over at have såret hende, fylde mere, kunne jeg have risikeret at tro, at jeg ikke er en god person. Jeg havde aldrig kunne tro på, at jeg kunne skabe en karriere på at hjælpe folk. Hvis du fortryder noget, så vær bevidst om ikke at gentage mønstret, ved at tilgive dig selv, over ikke at have være klogere dengang. Og vid, at du med denne indsigt, er klogere nu. Og brug så din energi på at gøre det modsatte, skabe det du nu ved er sandt og rigtigt.  Så når den dårlige samvittighed dukker op i dag, siger du til dig selv: "Jeg var ikke klogere dengang. Det er jeg nu. Jeg vælger at bruge min opmærksomhed på det jeg ønsker at skabe nu og fremover".